Albí, de les ciutats que agraden

Albí, capital del departament del Tarn, és de les ciutats que agraden: amb història, elegant, comercial i peatonal. Fàcil de visitar en un cap de setmana, per tant ideal per fer-ho durant la Setmana Santa, i amb l’encanteri que li dona el Tarn, les ribes i el seus voltants, amb visites imprescindibles a Cordes-sur-Ciel i Ambialet.

Ciutat ubicada dalt d’un turó i amb un centre que té història, per això és patrimoni mundial de la Unesco des del 2010, i a més és còmode per al turista. Està ben ordenada i convida a passejar i fer carrer. La catedral, el museu, els jardins del Palau Berbier (l’arquebisbat més antic de França), el claustre de Sant Salvi, els carrerons medievals, el barri de la Madeleine (a l’altra costat del riu)…. i és clar el més visitat és la catedral de Santa Cecília, el major edifici construït amb rajols del món. El museu, per exemple, dedicat a la figura del geni Tolouse-Lautrec (a la ciutat on va néixer el 1864), tot i estar en un edifici únic com és el Palau Berbier, en aquest 2022 en l’any del seu centenari, necessita un impuls artístic.

Així és que Albí convida a una escapada i si fa bon temps la ciutat vermella, encara brilla més. Per tornar-hi, sempre. I per tornar a travessar el mil·lenari Pont Vell i fer la clàssica foto a primera hora del dia o al capvespre.

Música | Tout là-haut # Zaz

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?