Si el consumidor té el poder… innova el negoci turístic

by Eduard Batlle Rispau on 12 octubre 2019

Montserat Peñarroya Eduard Batlle Blog

El titular és la primera idea que va esposar la consultora i especialista de màrqueting Montserrat Peñarroya en la conferència que va fer al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, convidada per Girona emprèn. Una ponència interessant per analitzar la innovació del negoci en el sector turístic producte del canvi de paradigma a escala global, generat per la nova era digital. Brillant exposició, amb bona oratòria. I la veritat és que ens hem d’adaptar a aquesta nova mentalitat en la qual, per exemple, el consumidor té el poder. Però la transformació a gran escala també té altres factors importants com que les experiències del clients són cada vegada més a la carta, més personalistes i sense intermediaris. Aquesta és la transformació que cal entendre i assimilar, especialment, per a les “velles” empreses. Les “noves” ja neixen amb aquest ADN incorporat.

Ara, per tant, ja sabem que el servei turístic ha d’estar a l’alçada perquè els turistes-consumidors són sofisticats, exigents i cal recalcar, se senten necessitats d’experiències. Especialment, les bones i seductores (de fet, com sempre, però dècades enrere no existia el poder de les xarxes socials). I la col·lecció digital de l’usuari passa per Instagram, la xarxa social de moda, on cada experiència queda documentada. Les noves generacions, anomenem-les com volem, són sensibles, vitals, individualistes, responsables amb el Medi Ambient, marquistes i activistes. La societat líquida els permet ser així. I aquest és el paradigma actual, basat en el poder de l’experiència i el màrqueting que, junts, diríem que fan la marca: bé sigui de l’hotel, el bar, la casa rural, el restaurant…

Una reflexió final clara i que m’encanta com a professional compartir-la amb Montserrat Peñarroya: “El màrqueting de continguts és el futur.” Sens dubte. GràciesInbound Marketing!

Música | Lo que te mereces # Viva Suecia

Be Sociable, Share!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: