Ferran Adrià sempre és estimulant

Escoltar Ferran Adrià sempre és estimulant i enriquidor. I fa poques setmanes va pronunciar una conferència al Tribuna de Girona -a la seu de Caixabank– sobre el futur repte del nou elBulli1846 (la crònica de l’Albert Soler). Fa anys que treballa en aquest projecte i és el seu llegat, personal i professional, després de just fa 10 anys que va tancar elBulli com a restaurant, quan estava a l’elit de la gastronomia mundial des de Cala Montjoi.

400 anys vam trigar a trencar el paradigma de la cuina francesa com a millor del m

Ara, aquesta nova aventura de Ferran Adrià, té un relat i una visió. Diferent, potser no desprèn tanta màgia, però transmet un esperit innovador que m’agrada. I m’agrada també perquè arrisca, quan segurament no li caldria. És com una nova versió del propi Adrià que transmet una imatge més relaxada. Es va acostant l’hora de la veritat d’ellBulli1946 i malgrat la dificultat del moment, a causa de la Covid dels gairebé dos darrers anys, li desitjo tota la sort del món.

Tenim més de 150.000 elements digitalitzats

No li serà fàcil tot i el prestigi i reconeixement mundial. I en aquest país més predisposat a la crítica negativa que a l’elogi, Ferran Adrià mereix suport i avals perquè un geni tan prestigiós com ell se l’ha de cuidar. Continua i continuarà residint i treballant entre Barcelona i Cala Montjoi, quan ha tingut moltes ofertes per marxar i instal·lar-se en altres ciutats a base de diners. El tenim aquí, mereix un reconeixement, i al mateix temps és un prestigi de fama mundial per al nostre territori: Cala Montjoi, Roses, l’Empordà, la Costa Brava, Girona i Catalunya.

ElBulli podria estar obert avui i estaria ple però vam voler ser honestos amb nosaltres mateixos

Gràcies, moltes gràcies Ferran!

Música | Shake shake go # England skies

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?