No és moment per a retrets

Zapatero va criticar la banca espanyola diumenge per no obrir l’aixeta dels préstecs i dedicar-se més a estar pendents d’anunciar els guanys de 2008. Va escollir un míting a Galícia per fer arribar el seu missatge abans de la reunió que havia de mantenir a La Moncloa amb sis dels dirigents de les entitats d’estalvi més importants de l’Estat. I les seves declaracions, van trobar ràpidament la reposta de la patronal dels banquers (AEB),  que van recordar que si les autoritats no van actuar a temps va ser “perquè no sabien com resoldre l’actual crisi i no perquè no sabessin les causes”. El creuement de declaracions va refredar la tercera trobada entre el govern i la banca, que va quedar encallada fins acabar amb un compromís “light”. No hi ha dubtes, si Zapatero vol que les caixes siguin generoses, que faci arribar els ajuts dels fons públic anunciats amb la boca grossa.

La crisi econòmica existeix i les entitats d’estalvi es defensen, amb tota la lògica, dient que “precisament, perquè tenen beneficis podent continuar donant el crèdit que els demanen”. I just avui que s’anuncia l’augment preocupant de l’atur, la visió que han deixat el govern i la banca és que no estan en la sintonia necessària, quan és el pitjor moment de les últimes dècades. Però tampoc és d’estrenyar mentre Solbes continuï com a ministre i se l’hagin de trobar assegut a la mateixa taula.

Música / My Eyes # Travis

PD: Vergonyós el caos d’ahir a la xarxa de rodalies de Renfe, que torna a evidenciar la gran deficiència en matèria d’infraestructures que pateix Catalunya.

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?