I si Zapatero hagués triat Montilla?

by Eduard Batlle Rispau on 9 Abril 2009

Continuo sense entendre com un president autonòmic pot deixar de cop i volta el seu govern i anar a Madrid a fer de ministre. Em refereixo a l’elecció de Manuel Chaves com a nou ministre, després de ser reelegit com a president de la Junta d’Andalusia fa poc més d’un any (van coincidir el 9-M, com les generals). Aquests canvis no deixe’m de sorprendre i demostrar que la política necessita canvis amb urgents, gairebé els mateixos que reclamen els propis polítics amb la boca petita, especialment, les noves generacions. Perquè si fos un votant andalús no trobaria sentit a aquesta elecció, per molt que des del govern de Zapatero es pugui vendre que calia persones de més pes per dirigir el nou executiu en temps de crisi com l’actual. Però, i els votants de Chaves? Ara serà nomenat a dit José Antonio Griñán com el seu substitut i es demostrarà com es poden desvirtuar unes eleccions i, sobretot, com es trenca l’essència d’un sistema democràtic que cada vegada té menys credibilitat. No sé si els votants andalusos poden trobar sentit a aquest escenari. Posats a pensar en clau catalana, imaginem per un moment que Zapatero hagués triat Montilla: Què hagués passat a Catalunya? Qui seria el nou president de la Generalitat?

Música / Desert Rose # Sting & Cheb Mami

{ 2 comments… read them below or add one }

Martí Abril 9, 2009 a les 17:21 pm

Hi ha una clara diferència: pels andalusos, extremenys, aragonesos, etc el govern automòmic és vist com a regional, local, com si fós un ajuntament. Deixar-ho per anar a Madrid no està mal vist. Però a Catalunya o a Euskadi la percepció del govern autonòmic és de “govern nacional”.

Cornelia Maig 24, 2016 a les 6:42 am

Time to face the music armed with this great inofrmation.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: