Caixa Catalunya més Caixa Girona i internet

by Eduard Batlle Rispau on 18 Juny 2009

Un amic que treballa fora de Catalunya m’acaba d’enviar un correu electrònic en el qual, de manera molt breu i gràcies a la informació facilitada per un seu familiar, em confirma que Caixa Catalunya i Caixa Girona es fusionaran. O sigui, que abans que es comuniqui oficialment i es prepari la manera de presentar-ho públicament, ell ja sap gràcies a una informació interna de la cúpula de Caixa Girona que l’acord ja s’està començant a materialitzar. Ara doncs, caldrà anar avançant en el procés fins a tancar-lo. De moment, aquest correu només transmet un objectiu que ja és evident i esperat si es té en compte l’escenari dels últims temps: la crisi financera, reunions a Barcelona entre les parts implicades, l’origen de les dues entitats i els plans del govern espanyol respecte la reducció de caixes d’estalvis. Ara, l’interrogant és què passarà amb Caixa Tarragona, que també s’englobava dins aquest mateix paquet.

I també, independentment de quan es vaig completant l’operació de fusió, la demostració d’aquest correu electrònic confirma com estan canviant els temps i com de ràpida es pot convertir la informació en aquesta nova Revolució Digital. És l’evidència de la immediatesa i que la informació ja és gairebé incontrolable de dominar. Un altre gran exemple actual seria el fenomen de la xarxa de microblocs Twitter, ja que els estudiants iranians burlen la censura del govern amb l’ajuda d’aquest canal de comunicació instantani i global (informació a El País). Un sol emissor, només un canal i possibles milions de receptors globals. La màxima expressió de la comunicació i que ens permet internet.

Música / The Promise # Girls Aloud

{ 6 comments… read them below or add one }

Borja Juny 18, 2009 a les 7:02 am

Aquest rumor és vell… però ara sembla que finalment es materialitza. Ara bé, cap de les dues caixes es troba en una bona situació. El producte serà un nyap gros, però amb els mateixos forats (els de Caixa Girona són cràters, segons m’ha dit un analista financer que treballa a la competència).

Visca tot el que és 2.0, fins i tot el rumor 2.0!

David Juny 19, 2009 a les 19:57 pm

Roda el món i torna al Born. Caixa Girona va ser el resultat de l’escissió de les oficines gironines de la Caixa Catalunya de la Generalitat Republicana i que es va reconvertir en la Caixa d’Estalvis Provincial de Barcelona (nom que ja havia tingut en el període 1926-1931). L’any 1977 es va tenir l’encert de retornar-li el nom, que és l’actual, però no es van fusionar les caixes provincials.

Eduard Batlle Rispau Juny 22, 2009 a les 10:50 am

Gràcies David pel teu precís comentari. De fet, com sempre!
Seguim!

Cal---a Juny 22, 2009 a les 19:21 pm

AVUI M’HAN CONFIRMAT OFICIALMENT LA FUSIÓ.
INFORMACIÓ DEL SINDICAT CCOO DE CAIXA GIRONA

pere Juny 25, 2009 a les 11:42 am

CCOO NEGA PER ACTIU I PER PASSIU QUE CONEGUI CAP INDICI DE FUSIÓ ENTRE A QUESTES DUES CAIXES.

INDEPENDENT Juny 25, 2009 a les 11:45 am

Però i la fussió entre Caixa Catalunya i Caixa Pensions? Més ben dit absorció.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: