“One Goal” de Sergi Agustí

Fa una setmana que ha acabat la lliga espanyola, dos dies que ho ha fet la Lliga de Campions i falten dues setmanes per al Mundial 2010 a Sud-àfrica. Són esdeveniments  escala global, que mouen grans xifres i on les “estrelles” són el màxim exponent del que s’intenta transmetre per tenir la màxima audiència. En temps que les competicions depenen cada vegada més de les grans cadenes, amb contractes astronòmics, i els jugadors tenen sous de milionaris, aquesta imatge és la que arribarà a l’Àfrica en el seu primer mundial. Però també hi ha altres valors per transmetre en aquest continent, tal com ha fet Sergi Agustí. El realitzador i productor barceloní promou el documental One Goal, que es basa en la història completa de l’equip de futbol de Serra Lleona, mostrant la força i l’energia d’aquests jugadors que utilitzen el futbol per a la seva reinseció social i com a instrument de pau.

Els protagonistes són danys col·laterals de la guerra que va patir aquest país a finals del 90, amb el resultat d’uns 75.000 morts i uns 6.000 mutilats. Segons el mateix Agustí, els seus documentals al continent africà stà centrat en la temàtica social encara que aportant una visió propera, optimista i viva de la realitat, lluny dels habituals prejudicis sobre l’Àfrica. Segons les seves pròpies paraules, el repte és intentar apartar-se del victimisme “que tenim de l’Àfrica i que crea un rebuig en l’espectador. Una altra consciència en temps de l’esport de masses i una gran Àfrica que sempre té una vida per fer-nos “despertar”. Per això “One Goal” és un film que genera esperança per promoure els valors d’uns dels països més pobres del món.

Música / In Your Eyes # Peter Gabriel & Youssou N’Dour

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?