ElBulli Foundation, una visió per ser referents mundials

Ferran Adrià va presetar dimarts a Girona el seu projecte d’elBulli Foundation. En la distància curta, el projecte és indiscutible. Risc, atreviment, aventura, potència, solidesa… una “obra de país”, tal com va definir ell, i que estic convençut que si surt bé serà una de les referències d’or per a Catalunya en aquest segle XXI. Sens dubte. Estic, també segur, que per entendre Ferran Adrià i el seu somni a Cala Montjoi cal fer un gran salt en el temps i fixar-se, per exemple, en el 2075.

ElBulli Foundation és d’una magnitud aplastant. L’obra d’un líder i referent, la d’un número 1, i no ens enganyem tampoc en tenim tants. Potser per als més crítics no és de rebut fer-ho al Cap de Creus, i per als més realistes, en aquest moment econòmic, “no toca”, però tenim un projecte entre mans per poder ser referents mundials i obrir les mires a un dels nostres valors d’aquest canvi de segle: la gastronomia. Segur que voldria qualsevol altra gran ciutat del món, segur! A més, un gran atractiu per al turisme i que més enllà del clima, el Barça, Barcelona, Gaudí, la Costa Brava i Dalí tenim un geni que vol escriure la nostra història amb lletres d’or.

ElBulli Foundation té un preu, sí, d’acord, però el de tota gran obra d’un visionari avançat al seu temps (Ferran, no cal que et flaguel·lis tant, el projecte és brutal!). Sinó es fa a Catalunya sempre més ens en penedirem de no tenir-lo i al mateix temps acusarem al millor cuiner del món d’haver-se venut als petrodòlars.

Música | Valentine # Kina Grannis

Obre el xat
💬 Necessiteu ajuda?
Hola 👋
Us podem ajudar?