La Diada sempre té essència | Bloc de l'Eduard Batlle

La Diada sempre té essència

by Eduard Batlle Rispau on 23 abril 2009

La nostra diada va molt més enllà dels titulars que donarà la jornada d’avui: si la crisi ha passat factura a la venda de llibres i roses. És un dia especial, romàntic, gairebé festiu. Hi ha persones que el viuen amb il·lusió i d’altres que es deixen du per les tendències comercials del moment… Si ens posen en la pell dels editors, tot és respectacle mentre es vengui l’obra i es vagi fent caixa. Els més purs criticaran, amb lògica, els protagonistes mediàtics que encarreguen llibres oportuns. El mateix passa amb la rosa, que a banda de les dosis personals que pot tenir el detall, el ventall de preus és cada vegada més gran. I també va en augment la compra solidària. Però en global, continua quedant l’essència de la festa: comprar o rebre la rosa i comprar o rebre un llibre. I no cal donar massa protagonisme a si ve Rajoy a Barcelona, la crisi actual o si es ven més en castellà que en català o si es ven més la ficció que la novel·la. Tenim una Diada de Sant Jordi que, si es vol viure amb il·lusió, és especial. I ens identifica com a catalans i situa el nostre territori en aquest món cada vegada més globalitzat.

Música / I’ll be waiting # Lenny Kravitz

Be Sociable, Share!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: