L’èxit de l’iPhone dispara el benefici d’Apple

by Eduard Batlle Rispau on 20 Octubre 2009

Apple continua sorprenent i confirmant la solidesa de les grans multinacionals del sector TIC. La companyia californiana ha obtingut un nou rècord de beneficis en els comptes trimestrals que ha donat a conèixer i en les quals no només s’esquiven els efectes de la crisi econòmica mundial, sinó que es trenquen les xifres de vendes i beneficis del mateix període del passat any. Així, segons les dades oficials, la facturació de la companyia d’Steve Jobs i Steve Wozniak ha arribat a els 9.870 milions de dòlars, -un 25% més que en el trimestre de 2008- i els beneficis han crescut un 46,5%, fins a arribar als 1.670 milions de dòlars, això són, més de 1.100 milions d’euros al canvi. Una satisfacció per a Jobs, que va tornar a la companyia a principis d’aquest estiu després d’una interrupció de sis mesos en els quals es va sotmetre’s a un trasplantament de fetge, ha valorat que està “encantat” amb els resultats i ha avisat que té més plans de futur per als clients. Un avís que, provinent d’Apple, ja és com una garantia.

Les vendes de l’iPhone i d’ordinadors -sobretot portàtils, amb més de 2,2 milions d’unitats distribuïdes respecte els 787.000 models de sobretaula- continuen sent fonaments d’aquesta espècie d’oasi econòmic que representa la companyia establerta a Cupertino. L’embranzida de l’iPhone, això sí, ha passat factura a les xifres de vendes de l’iPod. De fet, aquest reproductor és l’únic que experimenta una reculada del 8% respecte als resultats del mateix període del passat any. I és probable que encara caiguin més el futur, ja que el nous models de l’iPhone encara tindran més èxit com a iPod. El 4G del vídeo n’és un exemple.

Música / If I Had Eyes # Jack Johnson

PD: Una nova recomanació que sorprèn: Layar per a l”iPhone.

{ 2 comments… read them below or add one }

Alba Cortada Octubre 20, 2009 a les 21:47 pm

Com sempre, Apple és l’excepció que confirma la regla. Poques marques no adopten mesures anticrisi o tenen algunes pèrdues. I si Apple ha tingut menys vendes d’iPods no crec que sigui per l’actual situació econòmica, sinó perquè com molt bé dius, l’iPhone disposa de moltes funcionalitats. He dit…

Un petó Eduard!

Dani Gàmez Octubre 20, 2009 a les 21:58 pm

Sens dubte que els Iphones són l’eina per a moltes persones que no “tenen crisi”. és una eina molt important en el món empresarial. el treballador pot estar connectat les 24 hores. les blackberry sembla que han perdut força a causa de l’entrada de l’iphone. Sens dubte que el futur és internet al mobil. twitter, facebook, avisos de noticies per saber el que passa a cada instant en qualsevol lloc… la nostra societat ja està fent els passos cap a aquesta direcció

Leave a Comment

Previous post:

Next post: