Bruc, el desafiament del cinema català | Bloc de l'Eduard Batlle

Bruc, el desafiament del cinema català

by Eduard Batlle Rispau on 26 desembre 2010

M’ha agradat Bruc, la llegenda. És de les poques vegades que veig el cinema català amb ambició i amb ganes de trencar els formats habituals de la comèdia, thrillers o els dibuixos animats a la gran pantalla. Amb un pressupost de 4,5 milions -molt baix en relació a les pretensions- s’ha presentat una pel·lícula d’acció prou digne, molt ben ambientada a les muntanyes de Montserrat i amb un bon repartiment. Vist el pressupost, l’aposta de Daniel Benmayor i Edmon Roch encara té més mèrit. Una història catalana convertida en llegenda gràcies a vivències del timbaler del Bruc.

És una bona oportunitat per exportar mites de la nostra història i el patrimoni geogràfic a l’exterior, ja que gairebé sempre estem acostumats que sigui a la inversa. I tindrem Bruc a  països com França, Alemanya, Anglaterra, Bèlgica i Rússia. La interpretació de Santi Millán i Juan José Ballesta dóna més força a aquest Rambo a la catalana que, malgrat decaure en alguns trams del guió per la sobreacció, se salva per la posada en escena, la interpretació i el suspens. Així que, globalment, podem presumir d’aquest patriota català que no es dóna mai per vençut davant les tropes franceses invasores.

Música / The Suburbs # Arcade Fire

Be Sociable, Share!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: